Behandlingar

För att förebygga och i tidigt stadium upptäcka sjukdomar i munnen är det viktigt att undersöka sina tänder varje år.

Kontakta oss

Ta kontakt med oss eller registrera dig som patient på www.listamig.nu idag för att genomgå en noggrann undersökning.

Vi är självklart anslutna till försäkringskassan likt offentliga kliniker och ditt högkostnadsskydd följer med dig dit Du känner dig bekväm.

Undersökning

För att förebygga och i tidigt stadium upptäcka sjukdomar i munnen är det viktigt att undersöka sina tänder varje år. Vår mun och våra tänder är lika unika som vi själva och därför är det nödvändigt att varje individ får en anpassad och noggrann undersökning för att sedan bestämma om det föreligger behov för någon behandling. Hos din tandläkare, specialisttandläkare eller tandhygienist går vi på Meliora tandklinik i Frösakull, Halmstad noggrant igenom din mun och tandstatus och för journal i både skrift, röntgen och foto. Vi dokumenterar om du har tandsten, hål i tänderna, begynnande eller pågående tandlossning, infektioner, tandluckor som behöver ersättas, bett som behöver korrigeras, om du har behov för en bettskena, gnisslar tänder eller har förändringar i munslemhinna och läppar som behöver tittas närmare på.

Hål (Karies)

Att få hål i tanden är tyvärr något av det vanligaste man drabbas av i munnen. Oftast krävs det att man uppsöker en tandläkare som undersöker och diagnostiserar hur stort hålet är och vad för behandling som krävs för att rädda tanden. Turligt nog har vi på Meliora tandklinik en samlad grupp med experter som kan hjälpa dig med allt ifrån lagning, profylaktisk behandling hos tandhygienist eller rotbehandling. Tyvärr kan tänder ibland vara såpass skadade att man behöver ta bort tanden och ersätta den med en konstgjord tand. Vid komplicerade fall krävs det att tanden opereras ut innan man kan ersätta den uppkomna luckan med antingen implantat. Boka en tid idag om du upplever ilningar eller värk i tanden eller varför inte boka en undersökning för att kontrollera dina tänder.

Tandsten (Calculus)

När bakteriebeläggningar samlas runt tänderna och salivens mineraler fastnar i dessa beläggningar bildas tandsten. Det är väldigt vanligt med tandsten och hos de flesta bildas dessa beläggningar kring tänderna som ligger i anslutning till området där saliven kommer ut. Tandsten kan finnas i två varianter där den ena kan med hjälp av tandtråd, mellanrums- eller tandborste minskas eller tas bort. Den andra varianten däremot är mer svåråtkomlig och kräver professionell rengöring eftersom den ligger under tandköttet och fäster hårt mot rotytan på tanden. Hos oss på Meliora tandklinik har vi den professionella hjälp du behöver för att ta bort dessa beläggningar som ibland leder till missfärgningar på tänderna. Kontakta oss redan idag för att boka in en tid för en professionell kontroll av dina tänder.

Tandlossning (Parodontit)

Tillsammans med Karies är Tandlossning den vanligaste orsaken till förlorade tänder och därför är det väldigt viktigt att kontinuerligt kontrollera sina tänder i samband med undersökning och följa upp utvecklingen av sjukdomen genom kontinuerliga uppföljningar och nödvändiga behandlingar. Tandlossning uppkommer när tanden förlorar sitt fäste i käkbenet när benet drar sig tillbaka kring tandrötterna. Ibland kan uppkomsten av tandsten leda till tandlossning då kroppen naturligt försöker skapa en barriär mellan bakterierna som sätter sig kring rötterna och benet som stödjer tandroten. Tandlossning kan även uppkomma till följd av andra tillstånd och orsaken behöver därför diagnostiseras av en tandläkare eller tandhygienist. Hos oss på Meliora tandklinik är vi måna om att våra patienter får rätt diagnos och nödvändig behandling. Kontakta oss om du vill boka en undersökning eller konsultation för att känna dig trygg att du får rätt hjälp och rådgivning. Vi kan självklart även hjälpa dig även om du saknar du tänder till följd av tandlossning. Både implantat och protetik är behandlingar som erbjuds hos oss på Meliora tandklinik i Frösakull centrum, Halmstad av våra experter. Vi finns för ditt välbefinnande så tveka inte att höra av dig.

Krona, Bro & Protes (Protetik)

När tänder går förlorade eller är skadade behöver de återställas för att stödja bettet och övriga tänder så att munnen kan uppnå den funktion som krävs. Vi på Meliora tandklinik erbjuder alla former av behandlingar som finns för att återställa ditt bett. Vi använder oss av den senaste tekniken och jobbar med estetiska, välfungerande och dokumenterade material och metoder. Kronor, bro och proteser framställs av certifierade labb vi samarbetar med och allt grundarbete utförs hos oss i en lugn och trygg miljö så att du som patient ska känna dig trygg. Våra tandläkare och specialister utför alla behandlingar lokalt. Kontakta oss redan idag om du saknar tänder eller vill snygga till ditt leende genom att ersätta gamla kronor med nya fräscha genom toppmodern omhändertagande.

Rotfyllning (Endodonti)

Tänder kan ibland förlora sin vitalitet till följd av bland annat karies, trauma eller att tanden varit lagad många gånger. Rotfyllning går ut på att rensa tandens inre del på mjukvävnad eller bakterier för att låta tandens rot och krona bibehålla sin funktion i bettet. Hos oss på Meliora tandklinik har vi experter inom rotfyllning som jobbar med att rädda din tand, diagnostisera sjukdomar i tandroten och omgivande strukturer. Ibland kan tandvärk vara ett första tecken på att tanden behöver rotfyllas. För att få rätt diagnos och behandling är det väldigt viktigt att du som patient uppsöker oss på Meliora tandklinik i Frösakull centrum, Halmstad för en undersökning så att vi så snabbt som möjligt kan hjälpa dig med rätt åtgärder.

Tandställning (Ortodonti)

Många vuxna och ungdomar störs av sneda eller glesa tänder. Ibland kan även brist på utrymme leda till att tänderna ställer sig i en position som kan vara störande. Med hjälp av osynlig tandställning eller fast tandställning kan man få tänderna att ställas rätt och skapa det leende man önskar sig. Med ortodonti kan man smidigt korrigera många bettavvikelser och med modern teknik som Invisalign eller dold tandställning kan du som önskar korrigera dina tänder få den hjälp du behöver hos oss på Meliora tandklinik. Vi har samlad expertis inom tandreglering och invisalign och diagnostiserar, planerar och tar hand om dig hela vägen igenom din omvandling. Ta kontakt med oss idag för att boka en undersökning eller konsultation om du önskar vuxen ortodonti eller om ditt barn eller ungdom inte har fått tid eller behandling inom den offentliga vården.

Kirurgi (Käkkirurgi)

När det blir svårt att ta ut en visdomstand, en trasig rotrest eller när infektionen sitter under en redan rotfylld tand måste man få bättre åtkomst eller dela tanden i flera delar innan den kan komma ut. Därför krävs det en operation som självklart kommer att erbjudas hos oss på Meliora tandklinik. Vår specialist inom käkkirurgi utför årligen flera tusen operationer för att hjälpa patienter med infekterade visdomständer, infektioner vid rotfyllda tänder eller rotrester och cystor i käken. Ibland krävs att områden som till följd av tidigare tandutdragningar blivit av med större mängd ben återställs och därför erbjuder vi även möjlighet till benuppbyggnad eller korrigering av käkbenet i samband med implantat behandling. Kontakta oss om du önskar att undersökas av vår käkkirurg eller om du som kollega vill remittera din patient till oss för behandling. Det är viktigt för oss att patienter i behov får snabbt och tillgängligt omhändertagande. Välkommen till oss på Meliora tandklinik i Frösakull centrum, Halmstad.

Implantat

Saknar du en eller flera tänder? Du kanske har burit en protes under en period och nu äntligen vill ha fasta tänder. Då är implantat ett fantastiskt alternativ för dig med tandluckor som uppkommit. Implantatbehandling är en välbeprövad behandlingsmetod där små medicinska titanskruvar sätts in i käkbenet för att ersätta tandrötter eller fungera som förankring för konstgjorda tänder. Behandlingen utförs i vår specialanpassade rum på Meliora tandklinik där all utrustning och material som behövs finns tillgänglig. Vi använder oss endast av implantat utav högsta kvalitet och har ett gott samarbete med det största implantat företaget i Sverige. Vår käkkirurg har utfört flera tusen implantat operationer och återställt möjligheten att åter skratta och tugga för tusentals patienter. Vill du prata tandimplantat med oss? Tveka inte att kontakta oss. Vi finns för ditt välbefinnande i härliga lokaler på Meliora tandklinik i Frösakull centrum, Halmstad.

Smile design

Vi på Meliora tandklinik erbjuder det unika konceptet Digital Smile Design där du som patient genomgår en noggrann undersökning och planering med den senaste tekniken och terapi för ett perfekt leende. Ett unikt plan för just dig tas fram och presenteras. Du får möjlighet att se ditt framtida leende innan något arbete påbörjas och när du känner dig trygg sätter vi igång med behandlingen. Vi har all kompetens som behövs under samma tak där behandlingar som tandreglering, implantat och protetik struktureras för dina behov. Ta kontakt med oss idag för en konsultation eller prata med din tandläkare om du är redo för en total omvandling av ditt leende.

Estetiska behandlingar

Önskar du ha fylligare läppar, släta ut rynkor eller diskutera hakplastik! Vi på meliora tandklinik har rätt kompetens på rätt plats. Vår certifierade och legitimerade personal utför botox och fillers behandlingar för att framhäva dina läppar eller jämna ut ålderstecken med den senaste behandlingsmetoden. Vår samarbete med experter inom estetisk kirurgi kan planera och utföra kosmetiska operationer som fettreduktion i kinden, hakplastik och käkoperationer lokalt eller hos våra samarbetspartners i sjukhusmiljö. Kontakta oss för en konsultation eller undersökning om du önskar diskutera möjligheten att rätta till ett överbett, underbett, öppetbett eller hakplastik. Våra kosmetiska behandlingar med botox och fillers utförs lokalt på Meliora tandklinik i Frösakull centrum, Halmstad.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?